dijous, 27 de novembre de 2014

Noticia

Hola, aquí un portem una noticia sobre un cas del nostre tema això ho redacta 


"Haver estat a la presó és un estigma que no s'esborra mai"


  • Un exreclús per homicidi relata les dificultats a què ha de fer front per ser acceptat després de passar 27 dels seus 53 anys entre reixes."Fa tres anys fora i encara son amb això per les nits. Tinc un cartell a l'esquena que pesa moltíssim i em costa aixecar el cap. Haver estat a la presó és un estigma que no s'esborra mai ". Alfonso García sap que té un passat fosc. Set bancs, una joieria i diversos atracaments van acabar amb la seva primera condemna a 1982. Però no la va arribar a complir. Segrestar funcionaris de la Model i va fugir de la presó. A fora, més atracaments i una vida corrents fins que el van agafar de nou. Però va aconseguir escapolir tres vegades més.

L'última vegada que va escapar va ser el 1997. Es va tirotejar amb la policia. Va cometre un homicidi. Durant 27 anys ha recorregut més de set centres penitenciaris de tot el país. Té estipulada una pena de 40 anys, però el 2011 va aconseguir la llibertat condicional. Amb 53 anys d'edat i acostumat a viure gairebé tres dècades després reixes, Alfonso va creure que fora l'esperava alguna cosa diferent. Però l'anhelada llibertat es va trastocar per una segona condemna implícita: el rebuig social.

La subdirectora general de Programes de Rehabilitació i Sanitat de la Direcció General de Serveis Penitenciaris de la Generalitat, Paula Montero, explica que la reinserció social no només és competència del Govern o de les entitats socials. "La gent ha d'assumir que els presos també són seus. Que algun dia sortiran de la presó. La societat ha de comprendre que són persones que han nascut en la societat i tornaran a ella ", afegeix. Des de mitjans dels 80, les presons catalanes treballen diferents projectes de reinserció social amb els interns. Depenent del perfil de la persona, es pensa a quina activitat vincular. Un cos d'assistents socials, psicòlegs, criminòlegs i universitaris implementen la tasca.

Segons la subdirectora, aproximadament un 80% de la població reclusa es vincula voluntàriament amb activitats rehabilitadores. I els resultats són favorables. Un estudi realitzat en el col·lectiu de delictes sexuals indica que aquells interns que participen tenen una reincidència del 6%, mentre que els desvinculats reincideixen en un 32%. En matèria de violència de gènere, de cada 10 reclusos que treballen a les activitats, reincideix només un; mentre que els que no ho fan, reincideixen 05:00.

La Generalitat defensa els programes de reinserció
Segons Montero, una de les majors dificultats en aquest tipus de rehabilitació és quan arriba el moment de sortir en llibertat. "Avui porto una vida normal. Em llevo a les set, compro el pa i surto a buscar feina. Intento relacionar el millor que puc, però si saben del meu passat, no em accepten. Amb una mirada ja saps si t'estan condemnant i això passa molt en aquesta societat. Si tu les has fet, tu les pagues, diuen, i no s'imaginen el car que ho he pagat allà dins ". La presó va ser l'experiència d'aïllament més fort que ha viscut Alfonso. El sentiment de solitud és tan gran, compte, que fins i tot es corre el risc de perdre la lucidesa mental. "Arriba un moment que no vols saber de res i simplement et aïlles en tu mateix. Però et aïlles durant anys, i anys. És difícil d'imaginar. Després de 27 anys de tancat, panses de tot. Són pocs els que aconsegueixen sortir assenyats ", explica. Ell ho va aconseguir "gràcies a l'esport i la lectura".

"Aquesta gent t'aixeca la moral quan no ets capaç de veure ni una llum. Et fan comprendre coses importants i et donen ganes de tirar endavant amb el cap alt. Cal animar-se a demanar ajuda i confiar que un és capaç de construir una nova vida ".


Khadija,Awatif i Rajae 

La reinserció laboral

La reinserció laboral és l'acció i el resultat de reinserir o reinserir es refereix a fer que un integrant o component torni a formar part d'ell, després d'haver estat a la presó o centres. Laboral, és un adjectiu que esmenta el que està vinculat al treball (l'activitat socioeconòmica) El concepte de reinserció laboral s'empra per nomenar el procés que porta a una persona que va perdre la feina.

La reinserció social

La reinserció social és un procés sistemàtic d'accions que s'inicien des de l'ingrés d'una persona a la presó, durant el període de compliment de la condemna i prossegueix quan la persona retorna a la seva vida en llibertat.
Els primers passos de coordinació entre diverses persones i institucions vinculades a l'Estat, per treballar en la incorporació a la vida social dels que infringeixen la llei penal.
Aquesta va ser una forma, entre altres mesures, de contribuir a superar la crisi penitenciària que fa anys es trobava en la taula. Per a això, calia promoure iniciatives de reinserció efectiva, mitjançant la innovació i l'ús de nous mecanismes d'integració.

dimecres, 26 de novembre de 2014

¿Que es un delicte de sang?

És un acte il·lícit que va en contra de la llei, que ataca la integritat física.
Són delictes que es caracteritzen per la seva violència i acarnissament contra les persones utilitzant instruments com armes blanques (ganivet) o armes de foc (revòlver) entre d'altres. El resultat d'aquests delictes causa una mort dolorosa impregnada de sang o una temptativa de mort (no s'aconsegueix la mort de la persona). Per la qual cosa no és el mateix matar algú utilitzant verí que utilitzant un ganivetKhadija,Awatif y Rajae .

dimarts, 11 de novembre de 2014

presentació del bloc!


Hola! Aquest bloc tracta sobre els delictes de sang, nosaltres ens hem plantejat si els delinqüents que fan un delicte de sang  es poden reinsertar? Aquesta pregunta te resposta. Al nostre bloc anirem penjat informació, noticies, vídeos , imatges, etc... Esperem que us agradi!


Khadija, Rajae y Awatif